Kapacitásbővítő fejlesztés az EMF Kft. kisvárdai telephelyén


Kedvezményezett neve:  EMF Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Kapacitásbővítő fejlesztés az EMF Kft. kisvárdai telephelyén

Szerződött támogatás összege: 37.801.841,- Ft

A támogatás mértéke: 70 %Az EMF Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 37.801.841 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. A 70%-os támogatási intenzitású projekt összköltsége 54.002.631 Ft, melyből a cég a megrendelők megnövekedett igényeihez szükséges 5 tengelyes megmunkáló központot szerez be.

Az EMF Kft. fő tevékenysége az egyedi gépek gyártása. A vállalkozás alapvető célja a folyamatos, egyenletes minőségű ipari gépek, berendezések, alkatrészek gyártása a kor követelményei és a mindenkor érvényes szabályozások szerint, amelyek előtérbe helyezik a megrendelők igényeit.

A vállalkozás sokrétűsége, gyorsasága, pontossága és precizitása megtartása érdekében szükséges a HYUNDAI-WIA XF6300 5 tengelyes CNC megmunkáló központ beszerzése.

A beruházás a német piacra gyártott speciális, egyedi, nagy pontosságú alkatrészek gyártásához, a megrendelői igények teljesítéséhez elengedhetetlen, ugyanis a nagy teljesítményű és nagy pontosságú gép segítségével a szakemberek feladat elvégzési ideje jelentősen csökken, nő a legyártott termékek pontossága, csökken a keletkezett selejt mennyisége, ami a vállalat termelési hatékonyságát jelentősen növeli, jobb kapacitás kihasználás érhető el.

A projekt keretében korszerű, új generációs 5 tengelyes megmunkáló központ beszerzése valósul meg, amely nemcsak mennyiségi bővülést eredményez majd a gyártási volumenben, hanem minőségit is. Az új HYUNDAI-WIA XF6300 típusú 5 tengelyes CNC megmunkáló központ a meglévő gépállománynál precízebb, gyorsabb, nyersanyag-és energiatakarékosabb, valamint
biztonságosabb munkavégzést, a jelenlegi termékkínálatban szereplőnél komplexebb munkafolyamatokat igénylő gépek, alkatrészek előállítását teszi lehetővé.

A beszerzéssel a speciális gépelemek, alkatrészek precíziós sorozatgyártására lesznek képesek kiemelkedő minőségben, a korábbiakhoz képest nagyobb kapacitással. A fejlesztés révén növekszik a termelés hatékonysága, hiszen a teljes megmunkálási
folyamat integráltan kezelhetővé válik.

A fejlesztést követően a vállalkozás kiemelkedő minőségben tudja kiszolgálni a megrendelő igényeit, megfelelő minőségben és szállítási határidőben. Szintén a fejlesztés eredménye, hogy a szállítási határidő 8 hétről akár 4 hétre is csökkenhet, amellyel a vállalkozás beszállítói státuszát meg tudja erősíteni, illetve további potenciális beszállítói kapcsolatok kialakításához is hozzájárul a beruházás.

A projekt befejezési dátuma: 2017.06.01.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2016-02437

Vélemény, hozzászólás?